Ingrediente
6-8 felii limba,o ceapa de marime mijlocie, 50-100 ml untdelemn, o foaie de
dafin, 25 g faina, 100 ml vin, 150 ml suc de rosii, 30 masline,3-4 felii de
lamiie fara coaja alba ,10 boabe de piper ,o lingurita rasa de mustar,1/4 l supa
in care a fiert limba.
Mod de preparare
Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in tot untdelemnul, un
minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga
toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Cratita se introduce in cuptor,
unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul.
Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cind se raceste se mai ingroasa;
daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune
numai cind se raceste,daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate). Se
serveste rece ca fel intii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu