Ingrediente
2 oua mari, 100 ml untdelemn, o lingurita rom (10 g), 150 g zahar pudra, 300 g
faina, un virf de cutit sare, vanilie, coaja de lamiie.
Mod de preparare
Ouale intregi se freaca cu zaharul, sarea, coaja de lamiie rasa, vanilia si
romul, apoi se adauga untdelemnul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecind
mereu cu lingura; la urma, se pune faina. Aluatul se framinta cu mina 3-4
minute; va fi virtos, aproape ca un aluat de taitei. Se pune pe masa presarata
cu faina si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, ca si foaia de taitei,
rulind-o mereu pe sucitor cit se poate de subtire (2 mm). Se taie imediat, cu
ruleta trecuta prin faina, in fisii de 2/15 cm, care, apoi, se asaza in tava
neunsa. Se coc la foc mijlociu 12-15 minute, pina cind se rumenesc putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu