Ingrediente
Patru felii de parizer de 4-5 mm grosime, 30 g unt sau untdelemn, 4 oua.Pentru
piure: 1/2 kg cartofi, 30 g unt, 2 linguri de lapte, 50 g cascaval sau brinza
telemea.
Mod de preparare
Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara
sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si
feliile se vor stringe, ca niste cuiburi.In fiecare cuib, se pune cite un
ochi.Se pot servi ca atare, sau asezate pe un soclu din piure de cartofi.Piureul
se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina
sau pesmet, incare sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele.Se presara
cu cascaval ras.Se dau la cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu