Ingrediente
1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja si simburi, 1
kgzahar, 1/2 l apa, 30 ml zeama de lamiie sau 100 g glucoza, vanilie.
Mod de preparare
Se aleg piersici coapte, dar tari,care se desprind usor de pe simbure.Se
curata de coaja cit mai subtire, cu cutitul inoxidabil (fara sa se opareasca in
apa fierbinte ), se tin ia apa de var ca si caisele, 30 minute, apoi se
limpezesc bine si se taie in jumatati sau in sferturi (daca sint mari).Se adauga
zeama de lamiie sau glucoza, o cuisoara, 2-3 bucatele de scortisoara sau 2-3 cm
dintr-un baton de vanilie si se trec la foc mijlociu.Se fierb pina cind se leaga
din nou siropul si piersicile plutesc in el pina la fundul cratitei (cind se ia
de pe foc).Se face proba, daca siropul este legat si, daca este gata, cratita se
ia de pe foc si se aduna spuma.Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si apoi
se pune in borcane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu