vineri, 19 septembrie 2008

Descoperiri care au schimbat lumea (3)

1921-1930

A trebuit, insa, ca omenirea sa mai astepte pana in 1923 pentru ca sa intampine cum se cuvine primul telefon cu cadran.

Doi ani mai tarziu (1925), a venit randul industriei spectacolelor sa inregistreze cea mai mare revolutie din toate timpurile prin inventarea microfonului.

Si, cum drumul fusese deja deschis, in 1926, un scotian pe numele lui John Baird, v-a revolutiona viata de zi cu zi a oamenilor prin inventarea televiziunii. Singura problema a fost ca, la inceput, nu prea existau filme. In asteptarea ciresii din varful tortului, publicul s-a grabit sa mearga la cinematograf pentru a vedea primul film vorbit : "The Jazz Singer". Producatorii acestui film au fost destul de sceptici la inceput, fiind de parere ca publicul nu ar fi fost interesat de filme cu actori care vorbeau...

In 1927, anul cand Charles Linbergh reuseste primul zbor transatlantic fara escala, cercetatorii descopera cortizonul (produs al glandelor suprarenale). Incepe era unei mai bune controlari a durerii.

Teoria Big Bang-ului suscita indiferenta generala, dar intr-o epoca in care maladiile venerice erau adesea mortale, descoperirea penicilinei se bucura de mult interes.

Pe 25 august 1929, la Paris, este testata prima cabina catapultabila de avion. Inventata de romanul Anastasie Dragomir, aceasta a devenit de-a lungul timpului cea mai sigura modalitate de salvare a pilotiloraflati in situatii critice.

In 1930 se lanseaza banda cu frecventa FM, mai putin sensibila la paraziti ca banda AM. In acelasi an, in Montreal, se incepe construirea podului Jacques-Cartier, care deschide era cartierelor cu locuinte de la periferia marilor orase.

Industria spectacolului se fortifica in 1930, odata cu inventarea bandei magnetice si a discului cu 33 de turatii. Primul disc editat avea pe el simfonia a V-a de Beethoven.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc pentru vizita.Te mai astept si alta data....Prietenii niciodata nu se uita. Frumos acest articol.Din pacate, nu putem sa intoarcem timpul inapoi.Intr-adevar, copilaria niciodata nu se mai intoarce inapoi, cel putin in aceasta viata.Cu toate acestea, cred ca starea de inocenta, din copilarie nu trebuie pierduta niciodata.O zi minunata.PA!:)