PIURE
DE CARTOFI
- 1 cartof mare
- 10 cl (100 ml) lapte
- 1 lingurita ulei masline
- putinica sare
- putinica nucsoara
Se fierbe cartoful bine si se amesteca
cu laptele, adaugandu-se apoi uleiul, sarea si nucsoara.
PIURE
DE CARTOFI SI DOVLEAC
- 1 cartof
- partea alba a unei bucati de praz
- 1 felie dovleac
Se rumeneste dovleacul in putin unt,
apoi se acopera cu apa si se adauga cartoful si prazul. Se fierb 20 de minute,
apoi se paseaza.
MORCOVI
CU OERZ
- 2 morcovi taiati bucati
- 10 gr orez pentru copii
- 75 ml lapte
Se fierb morcovii si orezul, se
paseaza si se amesteca cu laptele.
MAZARE
CU CARTOFI SI OU
- 2 cartofei
- 40 gr mazare
- un galbenus de ou
Se fierb cartofii cu mazarea, separat oul, apoi
se amesteca, se paseaza si e pune putina sare.
PATEU DELICIOS
- 2 cartofei
- 3 ficatei
pasare
- 50 g lapte
- o lingurita
unt
- sare
- ½
lingurita smantana
Se fierb
cartofii cu ficateii. Apoi,
se zdrobesc, se adauga untul, laptele, smanatana si se amesteca bine. Apoi se
adauga sarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu