Ingrediente
30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smintina, zeama de
lamiie sau otet, 1-2 linguri cu virf hrean ras, sare.
Mod de preparare
Se prepara un sos alb,care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti
egale cu supa de carne sau de zarzavat. Cind este gata, cratita se ia de pe foc
si se drege cu smintina frecata cu o lingura de apa rece.Se sareaza si se
acreste cu putina zeama de lamiie sau cu 1/2 lingurita de otet. Hreanul, ras
prin razatoarea cu gauri mici, se adauga in sos numai in momentul servirii, fara
sa mai fiarba, altfel hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun se
mai poate pune si o lingurita cu zahar. Se serveste la carn rasol,
crenvursti,cirnati calzi,fripti sau fierti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu