Ingrediente
1 kg peste (crap, stiuca, somn,etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii,
100 ml vin, o lamiie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de lingurita
piper macinat, sare.
Mod de preparare
Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste.In untdelemnul ramas, se
caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau
taiata foarte marunt.Se stinge cu sucul de rosii si vinul, se adauga 5-6 felii
de lamiie, curatata de coaja alba care este amara ,bucatile de peste, foile de
dafin, piperul si cca 1/4 l apa simpla sau apa in care a fiert capul pestelui;
se pot pune si 20-30 masline.Se da la cuptor 20-30 minute, ca sa se formeze
sosul.cesta se va ingrosa suficient cin se va raci, de la faina prin care a fost
trecut pestele, inainte de prajire.Cind se scoate din cuptor, marinata se
sareaza dupa gust.Se serveste rece ca fel intii.Astfel pregatit, se poate
conserva in punga de naylon, la congelator, pina la 6 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu