Ingrediente
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg
brinza telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smintina, 25 g faina, marar.
Mod de preparare
Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun
faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul
sub podul palmei, circa 5 minute, pina cind nu mai necesita faina.Se asaza
aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.Se lasa sa
se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.Se taie
foaia in patrate de 5/5 cm.Brinza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si
scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se
amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.De asemenea, se pot
amesteca 150 g brinza de vaci cu 50-100 g brinza telemea, la care se adauga oul,
faina, mararul verde sau uscat.Patratul se indoaie peste umplutura in forma de
triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert.Se fierb la
fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute , dupa ce s-a luat
cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi, se strecoara fara sa se
limpezeasca.Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cu
smintina deasupra.Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de
servire.Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu