Ingrediente
Carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru.
Mod de preparare
Carnea de porc, avind fibrele impregnate cu grasime, se preteaza oricare
parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase, ca sa se
patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se
leaga cu sfoara. Dupa aceea, carnea proaspata sau congelata, se asaza intr-o
cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si,
nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri
cu apa si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa circa 20 minute, cind s-a
format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin,
intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de
fiecare data cu sosul. Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un
capac, care va retine vaporii formati, mentininndu-i fragezimea. Cind friptura
este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura
de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel isi pastreaza mai bine aroma.
Friptura se serveste cu diverse garnituri sau salate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu