Ingrediente
Carne de miel,piper,boia dulce de ardei,untdelemn sau untura de porc,sare ,3-4
catei de usturoi,cartofi,salata verde,ceapa.
Mod de preparare
Pentru friptura partea cea mai buna este piciorul din spate pina la
rinichi.Carnea, neudata se pirleste la flacara, ca sa se arda firele de par.Osul
se sparge cu satirul in 2-3 locuri, ca sa se poata arde carnea in bucati, cind
este fripta.Carnea de miel scade mult la fript; cu osul isi va pastra mai bine
forma .Bucata de carne se asaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei
pentru a nu ramine loc lber in jur (altfel se va arde sosul) , se presara cu un
virf de cutit de piper si un virf de cutit de boia dulce de ardei (care se
intinde cu mina la suprafata), ca sa se rumeneasca frumos, apoi se unge bine cu
untura de porc sau cu untdelemn.Tava se introduce in cuptrul bine incins, unde
se lasa circa 20 minute , pina cind se rumeneste putin; apoi se presara cu
putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa .Din cind in cind,
carnea se intoarce, ca sa se rumeneasca uniform, stropindu-se de fiecare data cu
sosul din tava , care se completeaza cu apa cit este necesar ca sa nu se
arda.Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera , ca sa ramina mai
suculenta.Se frige in circa 1 1/2 ora .Cind este gata , se pun in sos 3-4 catei
de usturoi, taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura; astfel,
usturoiul aromeaza mai intens.Se serveste cu salata de cartofi preparata cu
ceapa , cu salata verde, cu cartofi prajiti etc.Cartofii se pot praji chiar in
grasimea in care s-a fript carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu