Ingrediente
2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura zeama de lamiie, o
lingura cu virf de jeleu de zmeura, o lingura de iaurt, fructe din dulceata,
frisca pentru ornat.
Mod de preparare
Bananele mai moi, curatate de coaja, se zdrobesc bine cu furculita,
adaugindu-se treptat toate ingredientele enumerate si zahar dupa gust.Crema se
asaza in cupe, se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca, cu sau fara
gelatina, sau numai cu fructe din dulceata.Pireul de banane se poate amesteca
numai cu o lingura de rom, cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta
spuma.Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca
bine;dupa ce s-a racit, se orneaza abundent cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu