Ingrediente
100 g faina, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 250 ml lapte, 250 g ciuperci
(orice varietate), 100 g brinza telemea, cascaval sau parmezan, 4 oua mari sau 5
mijlocii, marar, patrunjel, sare, un virf de cutit piper.
Mod de preparare
Ciupercile, bine spalate si stoarse putin, se trec prin masina de
tocat.Intr-un castron de 3 l asezat pe foc, se pun untul si faina care se
amesteca sa se infierbinte , un minut fara sa se coloreze; apoi, se stinge cu
laptele fierbinte adaugat treptat, amestecind bine, ca sa nu se formeze
cocoloase.Castronul se ia de pe foc, se pun imediat ciupercile, impreuna cu
zeama care au lasat-o (cind au fost trecute prin masina de tocat), frunzele de
marar si patrunjel taiate marunt si piperul.Cind sosul este aproape rece, se
adauga galbenusurile si brinza rasa care si sareaza.Albusurile batute spuma se
amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul si apoi se desarta
intr-o cratita de 2 l, pregatita dinainte.Se coace 40-50 minute in tava cu apa
fierbinte,introdusa din timp in cuptorul bine incalzit.Se serveste presarata cu
parmezan sau cascaval.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu