Ingrediente
150 g ficat de vitel, porc sau pasare, 50 g franzela, un ou, 80 g ceapa, 2
linguri untdelemn, un virf de cutit sau de lingurita piper si ienibahar,
nucsoara, o lingurita patrunjel taiat marunt, 1/2 lingurita sare, pesmet, faina.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste in untdelemn si, dupa ce s-a racit, se da prin
masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si franzela muiata, o clipa, in apa
rece si bine stoarsa.La tocatura se adauga oul intreg,condimentele, sarea si
patrunjelul.Compozitia va fi moale.Se fac chiftele si se prajesc.Se servesc ,
imediat, calde cu cartofi prajiti, soteuri de legume sau cu alte garnituri, sau
cu sos de rosii, picant, de mustar, sau ceapa, asociate cu piure de cartofi, ca
fel doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu