Ingrediente
Conopida, sare, apa, suc de rosii, telina, patrunjel,aspirina.
Mod de preparare
Conopida proaspata, cu floareaalba si deasa, se taie in buchetele, se curata
si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita putin sarata; apoi, se scoate
strecuratoarea si se asaza intr-o cratita.Separat, se stoarce suc de rosii care
se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe
foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza
putin.Conopida se asaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul
persoanelor, neinghesuita, lasind un spatiu liber,de 2 cm, pina la gura
borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si si se pune cite
o aspirina deasupra.Borcanele se leaga si se sterilizeaza ca si precedentele, 30
minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua
zi, apoi, borcanele se asaza in camara.Conopida se poate conserva, la fel, numai
cu apa simpla in loc de suc de rosii.Conopida, fiarta pina cind se moaie, fara
sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate
pastra la congelator, in punga de naylon, 5-6 luni.Nefiarta nu se poate conserva
inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu