Ingrediente
Spanac,aspirina.
Mod de preparare
Spanacul se spala bine.Frunzele de spanac , fara codite, se oparesc, pe rind,
in aceeasi apa clocotita (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul),
rasturnindu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa; vor lasa multa
apa, pina cind se termina toate de oparit.O parte din spanac se conserva sub
forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte
-numai frunze intregi- pentru mincare si carne.Atit piureul, cit si frunzele se
asaza pina la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mincaruri) si restul
spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasind un spatiu liber
de 2 cm pina la gura borcanelor.Spanacul se amesteca, apoi, cu o lingurita, cu
sucul, pina la fundul borcanelor; deasupra se pune cite o aspirina pentru
fiecare borcan de 1 l sau cite 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml.Se
leaga si, apoi se sterilizeaza 30 minute.Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin
masina, sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva la
congelator mare, in pugi de aylon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu