duminică, 27 mai 2012

CONSERVE DE SPANAC


Ingrediente

Spanac,aspirina.

Mod de preparare

Spanacul se spala bine.Frunzele de spanac , fara codite, se oparesc, pe rind, in aceeasi apa clocotita (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnindu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa; vor lasa multa apa, pina cind se termina toate de oparit.O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte -numai frunze intregi- pentru mincare si carne.Atit piureul, cit si frunzele se asaza pina la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mincaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor.Spanacul se amesteca, apoi, cu o lingurita, cu sucul, pina la fundul borcanelor; deasupra se pune cite o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cite 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml.Se leaga si, apoi se sterilizeaza 30 minute.Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin masina, sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva la congelator mare, in pugi de aylon.

Niciun comentariu: