Ingrediente
1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise etc., 100-300 g zahar, 2
1/4 l vin, sifon sau sampanie.
Mod de preparare
Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri naturale
din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura, fragi, capsune,
caise, etc.Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300 g zahar (care prin topire
le extrage zeama si le moaie) se toarna putin vin (1/4 l )si, eventual, un
paharel de lichior triplusec sau cu aroma fructului.Dupa cca 2 ore, se adauga
1-2 l vin cu care se amesteca.In pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie
in loc de sifon) 1/4 sau 1/2 din capacitatea paharului, completind cu vin (in
care au fost macerate fructele).In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au
inmuiat prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu