Ingrediente
300 g cartofi, 100 g franzela, 200 ml lapte, 300 g brinza de vaci sau 250 g
brinza telemea desarata putin, 100 g unt sau margarina, 200 ml smintina, 50 g
faina, 4 oua mari, marar.
Mod de preparare
Cartofii, curatati de coaja si apoi cintariti, se taie in jumatati si se
fierb ia apa clocotita cu putina sare, sau se fierb in coaja, se curata si apoi
se cintaresc; se zdrobesc bine cu furculita sau cu strivitorul, cit sint
fierbinti.Franzela se inmoaie in tot laptele, pina cind il absoarbe.Dupa ce
cartofii s-au racit, se adauga franzela nestoarsa, galbenusurile, untul moale,
smintina, faina, mararul taiat marunt, brinza de vaci maruntita sau telemea rasa
si se amesteca bine; daca nu s-a pus brinza telemea,se pune o lingurita de sare
fina.Albusurile batute cu spuma, se adauga in compozitie, se amesteca usor cu
telul in forma de para, prin rasturnare de jos insus.Compozitia se desarta
intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata bine cu pesmet
sau faina.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu