Ingrediente
500-600 g cartofi , morcov, patrunjel, telina, o ceapa de marime mijlocie, 3
linguri de untdelemn, bors, zeama de castraveti, suc de rosii, zeama de
castraveti, suc de rosi, zeama sau sare de lamiie sau otet, leustean, tarhon,
patrunjel, telina.
Mod de preparare
Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute,
cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.Cind zarzavatul
este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita
rasa de sare.Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca,
apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.Vara, se pun odata cu cartofii,
un ardei si o rosie, taiate in felii.Pentru aroma, se adauga cite putin din
fiecare frunza de verdeata.Tarhonul ii da un gust foarte bun.Se serveste ca
atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smintina sau
iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu