Ingrediente
4 cotlete de porc, taiate de 2 cm grosime, 30 g slanina afumata, 50 g ceapa, 100
ml vin alb, 100 ml smintina, lamiie, sare.
Mod de preparare
Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaita, la foc mic, pina cind se
rumeneste putin. Se ia de pe foc, adaugindu-se ceapa rasa prin razatoarea cu
gauri mici; se amesteca un minut (fara sa se mai puna pe foc), adaugind repedeun
virf de lingurita de boia dulce de ardei si amestecind de 2-3 ori. Se stinge cu
vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa,
potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamiie si piper. Apoi, tigaita se ia de
pe foc si sosul se amesteca imediat cu smintina care a fost batuta bine. Nu se
mai fierbe, pastrindu-se pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele, nebatute si
nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbintata
inainte fara grasime. Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20
minute inainte de servire, cite 10 minute pe fiecare parte, pina cind se
rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnindu-se sosul
deasupra. Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si
salate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu