joi, 7 februarie 2013

Merengue cu lamaie





Ingrediente:
o cana jumatate de zahar, 
1/3 cana amidon de porumb, 
o cana jumtate apa fierbinte, 
3 galbenusuri de ou batute, 
3 lingurite unt, 
1/4 cana suc de lamaie, 
o lingurita coaja rasa de lamaie, 
blat de pandispan; 
pentru merengue: 
3 albusuri de ou, 
6 lingurite de zahar

Mod de preparare
Se amesteca zaharul si amidonul intr-un vas de sticla. Se adauga apa. Se lasa la microunde, la maxim, 2 minute jumatate. Se amesteca si se mai lasa un minut, la putere maxima, amestecandu-se la 30 de secunde, sau se lasa pana incepe sa se ingroase. Se toarna cate putin din amestcel fierbinte peste galbenusurile de ou fierbinte. Se pune vasul la microunde 30 de secunde, la maxim. Se amesteca untul, sucul de lamaie, coaja de lamaie peste amestecul din vas. Se asaza in vase blat de pandipsan, crema si, deasupra, merengue, facut din albus de ou batut cu 6 lingurite zahar si jumatate (adaugate pe rand). Se da la cuptor obisnuit pentru cateva minute.

Niciun comentariu: