Ingrediente
250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei grasi, 250 ml suc de rosii, 50
ml vin, 2-3 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel, sare.
Mod de preparare
Fasolea se fierbe ca. In acest timp se pregateste sosul. Ceapa taiata in
felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la foc
micpina cind scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de rosii
si celelalte arome dupa gust si lasinduse in continuare la foc mic pina se moaie
bine ceapa 15 min.Cind fasolea este fiarta si apa scazuta pina la nivelul ei, se
desarta sosul peste ea adaugind usturoiul amestecind usor sa nu se striveasca
boabele si potrivind gustul cu sare. Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze
sosul si sa se ridice uleiul.Plachia se serveste rece ca fel intii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu