Ingrediente
500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau
smintina dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cite un virf de cutit sau de
lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare.
Mod de preparare
Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se caleste 2 minute in unt.Creierul crud
se marunteste cu furculita, frecindu-se cit se poate de bine, apoi se adauga
ceapa calita, galbenusurile, smintina sau coniacul, sarea si condimentele,
amestecindu-se bine ca sa se omogenizeze.Se adauga apoi, albusurile batute cu
spuma, amestecindu-se usor prin rasturnare, cu telul, de jos in sus.Compozitia
se pune in forma (sau in doua forme) din tabla inoxidabila, lunga si ingusta,
bine unsa cu unt sau margarina solida (lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la
gura formei ca sa aiba loc sa creasca). Daca s-a pus compozitia in doua forme,
pastetele se vor coace deodata.Formele se pun in tava cu apa fierbinte,
introdusa din timp la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu