Ingrediente
350 g faina, 200 g unt sau untdelemn, 200 ml sau 150 ml lapte, 200 g zahar, 6
oua, 20 ml rom, 50 g stafide, 150 g rahat rosu si verde, o lingurita gem de
portocale,o lingurita praf de copt, o lamiie, un plic cu zahar vanilat,1/2
lingurita sare.
Mod de preparare
Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina.Faina se pune
pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit
bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele.Daca gemul din coji de
portocale este mai vechi si intarit, de asemenea, se taie in faina.Daca este cu
sirop (deci mai proaspat), se pune odata cu untul topit, pe un vas cu apa calda
si apoi se lasa sa se raceasca.Tot in faina se amesteca praful de copt, sarea si
vanilia.Stafidele se inmoaie in rom 30 minute.Cind toate sint pregatite, se bat
albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamiie (15
ml ) si se bat , in continuare pina cind se intaresc din nou.Dupa aceea, se pun
toate galbenusurile, untul fluid (si gemul, daca nu s-a pus in faina ), smintina
sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu
telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de
copt.Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pina cind se incorporeaza
toate(dar nu prea mult).Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si
precedentele.In compozitie sint doua substante acre:smintina si zeama de lamiie
din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze
repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu