Ingrediente
6 oua, 250 g sunca, 200 ml smintina,100 g faina, 200 g unt, 50g cascaval ras,
1/2 lingurita sare.
Mod de preparare
Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina o tava mare de cca 28/45
cm. Albusurile se bat spuma tare, se adauga galbenisurile, 100 g unt topit dar
rece, si se amesteca usor cu telul de 4-5 ori. deasupra se presara cu toata
faina amestecata cu sarea, se amesteca tot cu prin rasturnare, de 9-10 ori apoi
se desarta de-a lungul tavi se adauga compozitia si se niveleaza. Tava se
introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu. Nu se deschide timp de 15
min, in care timp foaia se intareste bine si se rumeneste putin. Se scoate tava
din cuptor si cu lingura se pune sunca amestecata cu smintina, in mai multe
gramezi care se intinde apoi cu dosul linguri, dupa aceea se introduce din nou
tava in cuptor unde se lasa 10 min. Dupa ce se scot din cuptor, tava se tine
inclinata putin in fata noastra si, cu lama unui cutit se incepe rularea foi de
sus in jos lasind-o sa cada pe un platou daca este nevoie ruloul se taie pentru
2 rulouri mai mici. Se stropeste cu restul de unt fierbinte, se presara cu
cascavalul rassi se serveste imediat fierbinte. Ceea ce a ramas se poate
reincalzi la cuptor sau se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu