Ingrediente
1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de
rosii, un virf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml
vin, lamiie, marar sau patrunjel, sare.
Mod de preparare
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna
cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile
taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin,
cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamiie fara coaja alba (care amareste).Toate se
presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul.Tava se introduce in
cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca o ora, ca pestele sa se friga incet;
se stropesc cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile.Dupa ce
s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta.Cind este gata,
se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau
patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu