luni, 26 noiembrie 2012

CURIOZITĂŢI ALIMENTARE


Acum zece ani, soia era desemnată drept „alimentul-minune”. Experţii britanici susţin acum că substanţele chimice cu care este tratată soia blochează absorbţia mineralelor şi scad fertilitatea feminină. Din cauza hormonilor vegetali conţinuţi, femeile cu cancer mamar trebuie să o consume cu moderaţie.

 Grapefruitul vă scapă de oboseală şi dureri de cap. Beţi zilnic timp de două săptămâni două pahare cu suc de grapefruit. După ce terminaţi această cură o să fiţi mult mai energic. Asta fiindcă fructul este una dintre cele mai importante surse de vitamină C.

Puţini sunt cei care ştiu ca lămâia este un bun remediu împotriva negilor. Astfel, lăsaţi coaja a două lamai să stea într-o cană de oţet tare timp de opt zile şi puneţi pe neg, sub leucoplast, o bucată de vată îmbibată cu această soluţie de două ori pe zi. O să scăpaţi cât de curând de neg.
 Propolisul este un veritabil antibiotic natural, la fel ca streptomicina şi penicilina, după cum aflăm de pe site-ul GradinaMea.ro. Propolisul ajută la echilibrarea metabolismului, la reglarea sistemului hormonal, precum şi la întărirea sistemului imunitar. O simplă tabletă de propolis prelungeşte activitatea creierului cu şase ore.
Măceşele au un rol important în respiraţia celulelor. Practic, ceaiul de măceşe ajută organismul să funcţioneze la parametri normali. Fiindcă este bogat în săruri minerale, ceaiul are un rol diuretic. Este recomandat în special persoanelor cu afecţiuni hepatice şi renale.

Niciun comentariu: