Ingrediente
125 g faina, 100 g unt sau untdelemn, sau margarina, 1/4 l apa, 3 oua mari, 1/2
lingurita sare.
Mod de preparare
In virful cornetului se introduce un sprit cu orificiul de 1 cm diametru, sau
ceva mai mare; apoi, aluatul de ecler se pune in cornet si , in tava neunsa, se
asaza in forma de spirala, ca un con cu baza de cca 4 cm si inaltimea tot de cca
4 cm:distanta dintre conuri va fi de cca 4 cm.Aluatul pentru ecleruri este
cunoscut sub aceasta denumire, deoarece eclerurile si choux-urile sint prajituri
specifice acestui aluat.Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea
si sarea.Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina
deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc;se amesteca de citeva ori,
pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa, apoi, sa se
raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este
aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina
se incorporeaza in aluat.Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati,
ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa
ce se pune in tava.In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf
din aluat; aceste gogosi se asaza cu o distanta de 3 cm intre ele.Se coc 30
minute, dupa indicatiile date la aluatul pentru ecleruri.Nu se deschide
cuptorul, in nici un caz, 20 minute.Choux-urile vor creste frumos si vor fi
goale inauntru.Dupa ce s-au racit, li se taie cite un capac (pe la jumatatea
lor), se umplu cu crema rece de vanilie si, apoi, li se asaza capcul.Se pudreaza
cu zahar sau se orneaza cu cite o rozeta din din frisca cu gelatina, cu ajutorul
cornetului cu sprit crestat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu