Ingrediente
1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris, o ceapa de marime mijlocie, un
galbenus, 100 ml smintina, 25 g orez, tarhon, leustean, patrunjel, sare.
Mod de preparare
Carnea se pune in 2 l apa rece ,impreuna cu o ceapa taiata marunt si o
lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute.Macrisul, numai frunzele,
fara codite, se spala in 2-3 ape; apoi , se ia cite un manunchi si se taie in
felii mai late.Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute.Macrisul
are acreala lui naturala si gust foarte placut cu carne de miel.Odata cu
macrisul se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa sau se pot face galuste
din albus.Cind toate sint fierte, se sareaza dupa gust, si, daca este prea acra,
se mai adauga putina apa.Cine doreste mai acru, se adauga dupa gust, zeama sau
sare de lamiie.Se ia de pe foc si se drege.Pentru aroma, se pun frunze de tarhon
sau hasmatuch, leustean si patrunjel, sau din toate cite putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu