Ingrediente
300 g ficat, 100 g franzela, 150 ml lapte, 150 g slanina afumata, 150 g ceapa,
100 ml smintina , 4 oua, 30 ml rom sau coniac, 50 ml untdelemn, 1/2 lingurita
sare, cite o jumatate lingurita condimente de pasteta: piper, ienibahar,
coriandru, nucsoara.
Mod de preparare
Ficatul crud se trece prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu slanina
afumata, franzela muiata in lapte rece (pina il absoarbe) si nestoarsa si cu
ceapa taiata marunt si calita, 2 minute, in untdelemn.La tocatura se adauga
romul sau coniacul (care fragezesc), smintina, galbenusurile,condimentele (sau
dupa dorinta) si 1/2 lingurita cu sare(a fost sarata si slanina).Se unge o forma
lunga si ingusta din tabla inoxidabila (35/6 cm) cu unt solid, sau doua forme
mai scurte.Albusurile, batute cu spuma, se amesteca usor cu compozitia cu
ajutorul telului, prin miscari de rasturnare, de susinjos si putin, ca sa nu
sepiarda aerul dinalbus.Cu aceasta compozitie se umple numai 2/3 din forma (ca
sa aiba loc sa creasca).Forma se introduce in cuptorul bine incins,
neacoperita,in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor.Se lasa sa se
coaca cca o ora.Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce
focul. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul
pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu