Ingrediente
5 kg visine, 1/2 kg cirese amare, 1/2 kg zmeura sau fragute, 100 ml rom, un plic
cu zahar vanilat, 1 & 1/2 kg zahar, 1 & 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l
alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb, 8-10 picaturi esenta de migdale.
Mod de preparare
Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu
zmeura sau fragutele; zaharul se presara la urma, peste ele. Damigeana se
scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul. Se leaga la gura cu tifon
si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pina cind
fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitindu-le zilnic. Dupa
aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa
la rece doua saptamini, agitind-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma
impreuna cu fructele sau fara fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu