Ingrediente
Perisoarele:circa 1/4 kg piept de pasare, 50 g franzela, un ou sau 1-2 albusuri,
50 g ceapa,25 g faina, untdelemn, sare.Sosul: 30-50 g untdelemn,o lingurita de
ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smintina,marar,sare.
Mod de preparare
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si
franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita
sare fina, un virf de cutit de piper, o lingurita cu virf de marar sau patrunjel
taiat marunt si se amesteca bine.Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3
linguri de untdelemn sau alta grasime, la foc mic, numai un minut si se stinge
imediat cu 1/2 l apa.Cind clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o
cantitate cam cit o nuca; in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si se
pune direct in apa.Daca este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune
direct in apa.Vor rezulta cca 20 perisoare.Se fierb acoperite, la foc mic, cca
30 minute.Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta.Cind sint fierte, se
adauga smintina, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se
amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Sosul
trebuie sa cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smintini
subtiri.Daca este nevoie, sosul se mai dilueaza cu putina apa.In loc de sare se
poate pune o lingurita cu virf de "Vegeta".Pentru aroma, se adauga marar verde
sau uscat.Cratita se ia de pe foc si mincarea se sareaza, daca nu s-a pus
"Vegeta" si se acreste dupa gust.Perisoarele se servesc cu piure de cartofi sau
cu garnitura de orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu