Ingrediente
1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare,
Mod de preparare
Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa
taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga
spanacul nefiert cu frunzele intregisi se amesteca pe foc mic pina cind ii scade
volumul.Se adauga apoi sucul de rosii, 1/2 lingurita sare si se lasa sa fiarba
20 min la foc mic pina cind se moaie bine. Apa pe care o lasa spanacul si cu
sosul de rosii vor forma suficient sos. Daca este prea mult lichid acesta se
leaga cu o lingurita de faina apoi se amesteca cu spanacul lasind sa fiarba
citeva clocote. Se sareaza dupa ce mincarea se ia de pe foc. Se serveste ca
garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu