Ingrediente
1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie
de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare.
Mod de preparare
Pestele curatat se taie in jumatati si apoi in bucati de 4-5 cm, care se trec
usor prin faina. Uleiul se pune intr-o cratita si cind s-a infierbintat, putin
se aseaza bucatile de peste. Se prajesc pe jumatate 2 min pe fiecare parte si se
scot pe farfurie. In acelasi ulei se pun imediat ceapa taiata marunt, presarata
cu o lingurita de sare, lasind sa se prajeasca la foc mic pina scade apa si
devine lucioasa, se adauga ardei taiati in felii subtiri cu care se amesteca 2
min, apoi rosiile taiate in felii mai groase, bucatile de peste, foaia de dafin,
un virf de cutit de piper si cca 100 ml apa. Se fierb acoperite timp de 20 min,
ca sa se formeze sosul; acesta se va sara dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu