Ingrediente
500 gr
ficatei pui
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
1/2 fir rozmarin
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa boia
1 lingurita vegeta naturala
sare
40 gr unt
2 linguri ulei
lapte
patrunjel pentru servit
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
1/2 fir rozmarin
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa boia
1 lingurita vegeta naturala
sare
40 gr unt
2 linguri ulei
lapte
patrunjel pentru servit
Portii: 5
Preparare
Se spala
ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute
minim.
Intr-o tigaie
topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana
se inmoaie.
Scurgeti
ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc
mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii
lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu
amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa
se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate.
Umpleti o cana
cu apa si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele
de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie
acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu
aprox. 10 - 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati
cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou e mai bine sa scuturati
tigaia.
Serviti cu
mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu