Ingrediente (pentru 2 persoane):
2 oua,
2 linguri zahar pudra,
100 ml lapte,
100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta),
75 g faina,
50 g migdale
macinate,
20 g zahar tos,
75 g stafide inmuiate in rom,
40 g unt,
1 lingura de
zahar farin pentru pudrat.
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin
spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca
(sa se umfle) circa 30 de minute.
Se bat albusurile cu zaharul tos si se
incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in
rom.
Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna
aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti.
Cand s-a rumenit putin,
se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga
restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu