Ingrediente (pentru 4 persoane):
60 ml ulei de masline,
700 g ceapa de arpagic
(mica),
1 kg carne de vita,
3 catei de usturoi taiati in doua pe lung,
125 ml
vin rosu,
scortisoara intreaga (1 baton),
6 boabe piper rosu,
1/4 lingurita
piper negru macinat,
1 foaie de dafin,
sare,
1 lingura otet rosu,
2 linguri
pasta de rosii,
375 ml apa.
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc
cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa
sa se scurga pe hartie absorbanta.
Carnea curatata de grasime si de zgarciuri
se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se
prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata
zeama.
Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta
de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc
mic, amestecand din timp in timp.
Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu
restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora.
Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se
serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu