Ingrediente (pentru 4-6 persoane):
1,5 kg cotlet de porc (fara os).
Pentru marinata -
3 linguri sos de soia,
1 lingura mustar (potrivit de iute),
6
linguri ulei,
2 morcovi,
1 ceapa,
1 cuisoara,
2 fire frunze de telina,
1
lingura bulion,
1/4 l vin rosu,
400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta -
2 fire salvie,
4 crengute cimbru,
1 legatura patrunjel verde,
100 g
cascaval,
1 albus,
sare, piper.
In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar.
Se
amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se
unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider.
Intre timp, se curata
morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare.
Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin
carnea pe toate partile.
Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina,
bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se
baga in cuptorul incins la 225?C.
Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si
20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava.
Ierburile spalate
si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si
apoi se incorporeaza albusul batut spuma.
Cand e gata friptura, se unge cu
amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste
5-8 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu