Reţeta ceaiului de rinichi
Preparaţi următorul
amestec :
Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr.
Troscot 8gr. Sunătoare 6gr.
Aceste cantităţi ajung pentru o persoana
trei săptămâni .
Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde
intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita .
Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite
se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10
minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai .
Este foarte important sa se
procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu
trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin
doua opăriri consecutive.
Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara,
înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu