Ingrediente (pentru 4 persoane):
250 g cartofi,
1 ceapa mare rosie,
1 ou
fiert tare,
1 legatura de patrunjel.
Pentru sosul aioli
5 catei de usturoi,
2
galbenusuri,
300 ml untdelemn fin,
1 lingura de suc de lamaie,
1 cartof fiert
in coaja,
sare, piper.
Mod de preparare:
Sosul
Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea
mica.
Se fierbe cartoful, se cojeste si se da si el pe razatoarea mica, cat
este inca fierbinte.
Se adauga galbenusurile, sarea, piperul si sucul de
lamaie.
Se amesteca bine, adaugand putin cate putin untdelemnul, ca la
maioneza.
Salata
Se fierb cartofii in coaja si se curata cat sunt inca
fierbinti, apoi se taie felii.
Se fierb crenvurstii sau polonezii si se taie
bucati (1 cm).
Se curata ceapa rosie si se taie ineluse subtiri.
Se amesteca
toate ingredientele cu sosul aioli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu