Ingrediente (pentru 4 persoane):
4 macrouri mari,
4 rosii mici,
1 castravete,
1 legatura de menta,
1
legatura de tarhon verde,
cateva codite de ceapa verde,
2 lamai,
150 ml ulei de
masline,
sare, piper.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se spala rosiile, li se taie
capacelul si li se scobeste miezul cu o lingurita.
Se asaza pe o tava, se
stropesc cu un firicel de ulei si se baga la cuptor.
Se tin 10 minute, se scurg
si se lasa sa se raceasca.
Macrourile, spalate si zvantate, se curata de
pielita si de oase si se taie cubulete.
Verdeata se spala si se toaca marunt
(cozile de ceapa verde se taie rondele subtiri), iar lamaile se storc.
Se
amesteca intr-un bol pestele cu verdeata tocata si cu zeama de lamaie si se
gusta de sare si piper.
Se curata castravetele de coaja si se taie in 8 bucati,
care se scobesc cu multa grija, lasandu-li-se fundul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu