Pentru granita iti trebuie:
- 750 ml apa minerala
- 100 g zahar
- 2 linguri de cacao
- 100 g ciocolata de menaj
- 1 esenta de rom
Pentru crema de iaurt iti
trebuie:
- 200 ml iaurt
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 250 g fructe uscate (smochine, stafide, caise)
- 2 linguri rom alb
- frunze de menta pentru decor.
Pregatesti asa:
- Pui zaharul in apa minerala si amesteci pana se dizolva, apoi asezi pe foc si lasi sa fiarba 5 minute.
- Dai vasul deoparte, lasi sa se raceasca putin si adaugi cacaua, ciocolata rasa si esenta de rom.
- Torni amestecul intr-o tava si o pui la congelator pentru o ora.
- Tai fructele marunt, le stropesti cu rom si le lasi 10-15 minute.
- Mixezi iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
- Asezi fructele pe fundul a sase pahare mai mari si pui crema de iaurt si granita de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu