luni, 6 mai 2013

Granita cu ciocolata




Pentru granita iti trebuie:
  • 750 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 1 esenta de rom
Pentru crema de iaurt iti trebuie:
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g fructe uscate (smochine, stafide, caise)
  • 2 linguri rom alb
  • frunze de menta pentru decor.
Pregatesti asa:
  1. Pui zaharul in apa minerala si amesteci pana se dizolva, apoi asezi pe foc si lasi sa fiarba 5 minute.
  2. Dai vasul deoparte, lasi sa se raceasca putin si adaugi cacaua, ciocolata rasa si esenta de rom.
  3. Torni amestecul intr-o tava si o pui la congelator pentru o ora.
  4. Tai fructele marunt, le stropesti cu rom si le lasi 10-15 minute.
  5. Mixezi iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  6. Asezi fructele pe fundul a sase pahare mai mari si pui crema de iaurt si granita de ciocolata.

Niciun comentariu: