joi, 2 mai 2013

Tarta parfumata cu masline verzi



Ingrediente (pentru 6 persoane): 

75 g masline verzi fara samburi,
6 oua foarte proaspete, 
150 ml smantana groasa, 
100 g suc de rosii mai concentrat, 
20 g unt, 
sare, piper proaspat macinat.
         

Mod de preparare: 

Se incinge cuptorul la 200 C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). 

Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. 

Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. 

Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). 

Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv.
 

 Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.

Niciun comentariu: