Ingrediente (pentru 6 persoane):
75 g masline verzi fara samburi,6 oua foarte proaspete,
150 ml smantana groasa,
100 g suc de rosii mai concentrat,
20 g unt,
sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie).Apoi se unge bine cu unt forma de tarta.
Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat.
Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa).
Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv.
Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu