Ingrediente
500 g pui
2 liguri de ulei (de
masline)
75 ml smantana de frisca
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 conserva de 450 g de ciuperci
1 lingura de zeama de lamaie
sare, piper
Mod de preparare
Se spala puiul, se freaca cu putina sare si piper si se taie in fasii de 5 cm lungime si 1
latime. Se curata ceapa si
se taie cubulete. Usturoiul se
piseaza.
Se caleste ceapa cu usturoiul intr-o lingura de ulei si
putina apa. Se adauga ciupercile cu
putina zeama (2–4 linguri) si se lasa 5 minute, amestecandu-se din cand in
cand. Se pun deoparte si se pastreaza calde.
Se incinge uleiul ramas
si se prajeste puiul. Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga peste
puismantana si
amestecul de ciuperci. Se mai lasa pe foc pana da in clocot. Se serveste cald
alaturi de paste sau cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu