sâmbătă, 25 mai 2013

Salata elvetiana cu salam (carnat)



Ingrediente (pentru 4 persoane): 

400 g salam, 
200 g cascaval, 
2 castraveciori murati (circa 80 g), 
1 ceapa mijlocie, 
1 legatura ridichi. 

Sosul  

1 lingurita mustar (potrivit de iute), 
sare, piper, 
1 varf de cutit de zahar, 
4-5 linguri otet alb, 
4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 
4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 
5 linguri ulei, 
1 legatura codite de ceapa verde.
        

Mod de preparare: 

Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. 

Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. 

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. 

Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. 

Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.) 

Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.

Niciun comentariu: