Ingrediente (pentru 4 persoane):
400 g salam,
200 g cascaval,
2 castraveciori
murati (circa 80 g),
1 ceapa mijlocie,
1 legatura ridichi.
Sosul
1 lingurita
mustar (potrivit de iute),
sare, piper,
1 varf de cutit de zahar,
4-5 linguri
otet alb,
4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan),
4 linguri zeama
concentrata de carne (Knorr+apa),
5 linguri ulei,
1 legatura codite de ceapa
verde.
Mod de preparare:
Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma
fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul.
Ceapa curatata se taie
in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii.
Se pun toate
ingredientele intr-un castron si se amesteca bine.
Pentru sos, se amesteca
mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de
castraveti, cea de carne si uleiul.
Se toarna sosul peste salata, se amesteca
bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate
adauga putin otet.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu