Ingrediente (pentru 4 portii):
2 vinete (500 g),
1/2 l ulei de masline,
1,25 kg
rosii carnoase,
350 g penne (macaroane scurte),
sare,
2 catei de usturoi,
piper,
1 varf de cutit zahar,
150 g Mozzarella,
1 legatura busuioc verde.
Mod de preparare:
1. Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se
incinge uleiul (2 linguri se pun deoparte), se prajesc vinetele circa 3 minute,
se scot si se lasa sa se scurga 2 ore pe hartie absorbanta.
2. Se fierb
macaroanele “al dente” in apa cu sare. Rosiile se curata de pielita, se taie
mai intai in doua, se indeparteaza semintele (prin presare) si pe urma se taie
marunt. Usturoiul curatat se taie feliute si se prajeste putin in restul de
ulei incins. Se adauga si rosiile, se calesc si ele usor si se condimenteaza.
3. Se adauga vinetele si macaroanele scurse si se lasa sa fiarba incet, 3-5
minute, amestecand din timp in timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu