Ingrediente (pentru 4 persoane):
600 g caise,
aluat de foitaj (se gaseste gata
preparat in comert),
150 g zahar pudra,
50 g unt,
2 crengute rozmarin,
1
lingura ulei.
Mod de preparare:
Se cresteaza putin caisele si se scot samburii, avand grija
ca fructele sa ramana intregi.
Se-ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru
tarta, se-nteapa cu furculita, se asaza caisele, iar la mijloc se pun
crengutele de rozmarin.
Se pudreaza cu zahar, se presara din loc in loc
bucatele de unt, se baga in cuptorul incins la 180?C si se lasa circa 15
minute.
Cand aluatul a crescut bine, se scoate tarta din cuptor, se rastoarna
pe o planseta unsa cu putin ulei (ca sa nu se lipeasca) si apoi se gliseaza
asa, cu aluatul in sus, in tava in care s-a copt.
Se ia o cratita grea
(eventual de fonta) si cu fundul ei se apasa pe tarta din forma, pana ce se
zdrobeste aluatul (devine ca o placinta).
Se baga din nou la cuptor si se mai
lasa 15 minute, apoi se scoate, se desprinde cu un cutit de marginea tavii si
se rastoarna iar (acum cu fructele in sus) pe un platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu