sâmbătă, 25 mai 2013

Tarta fina cu rozmarin si caise



Ingrediente (pentru 4 persoane): 

600 g caise, 
aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comert), 
150 g zahar pudra, 
50 g unt, 
2 crengute rozmarin, 
1 lingura ulei.
         

Mod de preparare: 

Se cresteaza putin caisele si se scot samburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi. 

Se-ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru tarta, se-nteapa cu furculita, se asaza caisele, iar la mijloc se pun crengutele de rozmarin. 

Se pudreaza cu zahar, se presara din loc in loc bucatele de unt, se baga in cuptorul incins la 180?C si se lasa circa 15 minute. 

Cand aluatul a crescut bine, se scoate tarta din cuptor, se rastoarna pe o planseta unsa cu putin ulei (ca sa nu se lipeasca) si apoi se gliseaza asa, cu aluatul in sus, in tava in care s-a copt. 

Se ia o cratita grea (eventual de fonta) si cu fundul ei se apasa pe tarta din forma, pana ce se zdrobeste aluatul (devine ca o placinta). 

Se baga din nou la cuptor si se mai lasa 15 minute, apoi se scoate, se desprinde cu un cutit de marginea tavii si se rastoarna iar (acum cu fructele in sus) pe un platou. 

Se serveste calduta.

Niciun comentariu: