Ingrediente
4 galbenusuri, 100 g zahar, 15 ml zeama de lamiie sau rom, un pachetel cu zahar
vanilat.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-o farfurie adinca si se freaca cu o furculita
inoxidabila cca 10 minute sau cu un tel mic inoxidabil, pina cind compozitia
devine ca o crema spumoasa care abia curge.Se poate freca si cu mixerul cca 2
minute.Glazura se desarta peste prajiturile coapte in foi, aranjate cu marmelada
(arlechin) sau cu diferite creme (cu foi coapte dinainte), se intinde cu
cutitul, acoperind toata foaia de deasupra si apoi se orneaza cum s-a aratat,
avind grija sa nu se acopere prea mult fondul galben.Se lasa sa se usuce 4-5 ore
(sau cit este necesar), fara sa se introduca in cuptor,apoi se taie in
dreptunghiuri de 3/5 cm sau mai mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu