Bogat în vitaminele A, B1, B2, C şi în substanţe
nutritive, mărul are proprietăţi terapeutice asupra organismului uman.
Substanţele nutritive antioxidante din sucul de mere ajută la reducerea
colesterolului şi a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere reduce
riscul apariţiei cancerului la sân şi la plămâni. Merele sunt bogate în fibre,
reduc colesterolul din organism şi întăresc oasele. Când sunt mâncate ca o
gustare, merele suprimă foamea şi de aceea sunt indicate în curele de slăbire.
În afară de proprietăţile terapeutice pe care le au, merele sunt utilizate şi
în cosmetică. Măştile cu măr ras, aplicat pe faţă timp de 10 minute, câteva
zile consecutiv, ajută la curăţarea tenului, la vindecarea acneelor şi la
estomparea ridurilor.
Contrar ideii că frigul distruge bacteriile, există
numeroşi germeni care supravieţuiesc în frigider. Unul dintre aceştia este
listeria, bacterie extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate, deoarece
poate îmbolnăvi fătul sau nou-născutul. Listerioza provoacă infecţii rare, dar
grave, şi persoanelor în vârstă sau celor cu rezistenţă scăzută la infecţii. Ea
poate da meningită, conjunctivită, chiar septicemii (înmulţirea nestăvilită a
bacteriei în sânge). Evitaţi să mâncaţi mezeluri în gelatină, carne tocată
insuficient preparată termic, peşte afumat, germeni de grâu încolţit sau
lactate nepasteurizate. Spălaţi bine ierburile aromate, fierbeţi bine carnea şi
dezinfectaţi-vă regulat frigiderul.
Deoarece toamna se reactivează ulcerele şi gastritele hiperacide, pentru a preveni apariţia durerilor de stomac, mâncaţi zilnic cinci smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece conţin magneziu şi potasiu. Luptă contra oboselii şi pentru refacerea organismelor slăbite de tratamente contra cancerului.
Nu eliminaţi ciocolata dacă vreţi să slăbiţi câteva
kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutriţionişti francezi.
Aceştia au observat că marii consumatori de glucide (substanţe care furnizează
energia necesară organismului, reglând senzaţia de foame) erau cei mai supli,
din totalul celor studiaţi. Glucidele se găsesc, pe lângă ciocolată, în cereale
integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru condiţii care trebuie
îndeplinite pentru a reuşi pierderea kilogramelor: reducerea valorii calorice a
alimentaţiei, eliminarea senzaţiei permanente de foame, renunţarea la
alimentele nesănătoase şi practicarea unei activităţi fizice adaptate vârstei
şi sănătăţii.
Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boală a civilizaţiei moderne: constipaţia. Aceasta produce intoxicarea organismului datorită neeliminarii toxinelor sau formarea de hemoroizi. Consumaţi iaurt cu bacterii lactice vii (de tipul Bifidus Essensis) care echilibrează flora intestinală.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu