Ingrediente
Fructe zemoase:zmeura, afine, fragute, cirese amare, visine, coacaze negre,
rosii si albe, caise, piersici,alcool, rachiu sau tuica tare.
Mod de preparare
Fructele mai zemoase ca: zmeura, afine, fragute, cirese amare, visine,
coacaze negre, rosii si albe, caise, piersici etc. se trec prin masina de
suc.Sucul, obtinut din una sau mai multe fructe combinate dupa gust, se amesteca
cu alcool, rachiu alb sau tuica tare (dublu fiarta), calculind ca produsul
rezultat sa aiba peste 25 grade alcool, ca sa nu mai fermenteze.Se lasa in
damigeana 2-3 zile sa se aseze si sa se limpezeasca, apoi se trage in sticle
care se vor astupa ermetic.Selasa in camara si se folosesc la prepararea
diferitelor bauturi, lichioruri, adaugindu-se zahar dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu